Manual d’ identitat Corporativa

Aquest dilluns [15-07-19] han començat les obres del canvi de coberta de l’Escola Folch i Torres. La previsió és que per l’inici del nou curs, el 12 de setembre, ja estigui acabada. Els treballs serviran per corregir els desperfectes de filtracions d’aigua que hi havia en alguns punts del sostre de l’escola.

L’alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, van visitar el centre escolar i es van trobar amb l’equip directiu per conèixer el  seu projecte educatiu. El conseller va dir que “és un projecte amb una voluntat d’innovació i de transformació per millorar”.

Lozano va indicar que “estem molt satisfets, tant per l’inici de les obres de millora de l’escola Folch i Torres com per la retirada dels mòduls prefabricats del pati. Són dues bones notícies”.

Les obres de la coberta han estat adjudicades per un import de 168.340,42 € amb l’IVA inclòs. Es preveu l’enderroc de la coberta inclinada per deixar vist l’últim forjat de l’edifici i la construcció d’una nova amb el sistema de plana invertida. Aquesta nova coberta, plana, farà més fàcils futures reparacions. Es construirà amb aïllament d’uns 7 centímetres per garantir l’estanqueïtat. Alhora, es preveu fer una reposició de canalons i remats, i renovar els baixants per tal de portar directament l’aigua de la coberta a la xarxa d’evacuació de pluvials.

L’Ajuntament assumirà la resta de treballs de millora, com la pintura d’algunes parets, tanques o la reparació de l’obra vista i alguna façana.

Retirada de mòduls prefabricats

Durant el mateix dilluns d’inici d’obres també es van retirar els cinc mòduls de l’escola i es va anunciar que avui es traurien els cinc de l’IES Ramón Casas i Carbó. Lozano i Bargalló van presenciar-ne la retirada. El titular d’Educació va explicar que “era un mòdul que s’havia instal·lat l’any 2005 per un augment de la demografia, que ja sabíem que decauria i que desapareixia  i, per tant, que si no s’hagués tret hagués estat una mesura ineficient”.

Posteriorment a la visita a l’escola va tenir lloc una reunió de treball a l’Ajuntament a la qual assistiren l’alcalde Oriol Lozano i membres del consistori com la primera tinenta d’alcalde i regidora de cultura Eva Soler, la tercera tinenta d’alcalde i regidora d’ocupació i benestar Laura Navarro i el quart tinent d’alcalde i regidor d’educació Ignasi Fargas amb el conseller Josep Bargalló, el director general de Centres Públics Josep González-Cambray, el director dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental Jesús Viñas i l’adjunta a la direcció dels Serveis Territorials Ester Rivera.

Després de la reunió el conseller Bargalló va afirmar que es durà a terme una “planificació conjunta i co-responsable del futur educatiu de Palau-solità i Plegamans amb l’Ajuntament, per poder preveure tots els moviments demogràfics, la necessitat de l’oferta i que aquesta sigui diversa i tingui els mateixos nivells de qualitat”.

L’alcalde Oriol Lozano va expressar la voluntat “que hi hagi una continuïtat i per això, ambdues administracions, Generalitat i Ajuntament, ens hem emplaçat a una nova trobada al mes de setembre per continuar treballant en aquesta línia”.

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha ofert aquesta tarda una recepció a Nafei, d’11 anys, el nen sahrauí que participa en el projecte “Vacances en Pau”. L’acte ha tingut lloc aquesta tarda al saló de Plens i va comptar amb la presència de la família que aquest estiu acollirà el nen.

Nafei, en el seu segon any a Palau-solità i Plegamans, va tenir una rebuda institucional per part de l’alcalde, Oriol Lozano, que li va donar la benvinguda en nom de la Corporació i li va entregar una bossa amb obsequis per tal que tingui un record de la seva estada a Palau-solità i Plegamans. A l’acte van assistir la regidora d’Acció Social, Patrícia Freire, i Ignasi Altimir, membre de Caldes Solidària, entitat responsable de coordinar el projecte d’acollida a la vila conjuntament amb el Front Polisari. L’Ajuntament palauenc col·labora assumint despeses derivades de l’acollida.

En la recepció, Oriol Lozano ha destacat que un dels objectius de l’Ajuntament, “és poder encarar de cara a l’any que ve que Palau-solità i Plegamans pugui acollir més infants i que podem ser una mica més solidaris”, ha afegit a més que es posa sobre la taula “intentar buscar les futures col·laboracions, amb objectius a curt termini per signar un conveni entre l’Ajuntament i Caldes Solidària i començar a posar les idees en comú per treballar perquè puguem fer molta feina”.

El projecte “Vacances en Pau”, que funciona a l’estat espanyol des de l’any 1976, és una iniciativa humanitària i de cooperació, organitzada anualment, que consisteix en l’acollida de nens i nenes de 10 a 12 anys, provinents de cinc campaments de refugiats sahrauís en la regió algeriana de Tindouf, durant dos mesos d’estiu.

El projecte inclou a més de l’estada en famílies de nens i nenes sahrauís, activitats diverses de coneixement de l’entorn i contacte amb altres nens i nenes i facilita, també, l’atenció mèdica o especialitzada els nens i nenes que ho necessiten.

Nafei va arribar a Palau-solità i Plegamans el 5 de juliol i s’hi estarà fins al 2 de setembre. L’objectiu és que els menors puguin gaudir de la seva estada amb les famílies acollidores i de diferents activitats de lleure. Alhora també tenen l’oportunitat d’accedir a controls i revisions mèdiques.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *