Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 16 de gener

Discurs de l'Alcaldessa Teresa Padrós en la Recepció a les entitat prèvia al Pregó

26 d'agost de 2006Discurs de l'Alcaldessa Teresa Padrós en la Recepció a les entitat prèvia al Pregó que va tenir lloc als Jardins de Can Cortès:

Molt bon vespre a tothom.

Després de les vacances d'estiu i abans d'endinsar-nos en la nostra Festa Major, aquesta recepció vol ser un punt de trobada on, de forma distesa, poder saludar-nos i intercanviar impressions de cara a la represa de l'activitat i que, per als polítics, serà especialment intensa perquè tenim al davant un cicle electoral important.

L'any passat vam aprofitar la Festa Major per commemorar un aniversari rodó: la nostra cursa popular Maria Víctor va arribar a la seva 25a edició, una gran fita.

Aquest any també volem que la nostra Festa Major tingui un valor especial i per això donarem a conèixer als nostres veïns i veïnes i als visitants que passin aquests dies per la festa de la nova imatge corporativa de l'Ajuntament i també del municipi.

Amb això pretenem difondre bé la nostra toponímia que, com ja sabeu molts de vosaltres, vam recuperar ara fa set anys i que s'ha de continuar amb la seva promoció.

Tots sabem que l'actual món global exigeix noves eines i per això volem llançar aquesta nova imatge corporativa perquè suposi una empenta per al comerç i per a la difusió en general del nostre poble.

En aquest sentit, també vull destacar que des de fa un parell de mesos ja tenim en funcionament un nou portal web que ens apropa encara més als nostres veïns i veïnes però també a tot el món.

Dit això, permeti'm vostès, però, que també subratlli algunes coses que crec és important destacar de cara al nou curs que ara comença.

Tots i totes sabeu de la importància que té per a qualsevol municipi la revisió del Pla General, però en el cas de Palau potser és encara més important.

Des de que vam entrar al govern de la vila fa 10 anys justament un dels grans reptes era i encara és endreçar urbanísticament Palau, donar un equilibri i una sostenibilitat després d'unes dècades de creixement poc controlat.

En aquest sentit, vull subratllar que l'equip de govern ha tingut com a premissa per a aquest nou Pla General que el creixement del municipi en els pròxims anys no s'estengui més en el territori i, en canvi, es consolidi el centre del municipi entre l'Avinguda Catalunya i la Riera de Caldes.

Encara que sembli una paradoxa, Palau ha de fer un procés invers al que fan la majoria de municipis: hem de crear un centre urbà potent perquè hem crescut a la perifèria durant els darrers 40 anys i tenim pendent la consolidació del centre de la vila amb serveis, equipaments i comerços de referència.

I què significa aquest Pla General per a Palau? Només us donaré tres dades esquemàtiques però que resumeixen a la perfecció com és aquest Pla General, més enllà d'algunes opinions que cerquen generar confusió:

Aquest Pla proposa un increment del 2% del sòl urbanitzable a Palau.

Aquest Pla preserva el 52% del nostre terme no urbanitzable.

I aquest Pla preveu 42 metres quadrats de zona verda per habitant i 23 metres quadrats d'equipaments d'habitant.

Planejar el Palau del futur amb aquests criteris de racionalitat i sostenibilitat no hauria estat possible si en els últims 10 anys no s'hagués fet un gran treball per reparcel•lar i urbanitzar i posar els serveis indispensables a molts barris de la vila.

De fet en aquests moments encara resten per urbanitzar algunes zones i que ho completarem en els pròxims temps: hem acabat les obres d'urbanització del barri de Can Maiol i estan molt avançades les de La Pineda, projectes que han suposat una nova millora al nostre municipi.

El nou Pla General donarà unes bases sòlides al Palau del futur.

Un Palau que ja comencem a albirar amb millores en la qualitat de vida: en l'educació amb l'ampliació de l'escola Can Cladellas i la futura construcció d'un segon institut, en el món productiu amb l'aposta per allotjar indústries netes que generin valor afegit o en la sanitat amb la construcció d'un nou CAP.

En fi, tot plegat un treball que fem amb entusiasme i que volem compartir amb tots i totes, perquè només amb la implicació i la col•laboració de tothom podrem fer possible que Palau millori encara més.

Moltes gràcies. Visca la Festa Major!!!

Teresa Padrós i Casañas
Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans

Imatge
Més d'un centenar de persones d'enttiats i associacions del poble van assistir a la recepció oficial

Imatges relacionades

  • L'alcaldessa amb els regidors i regidores de l'equip de govern en un moment de la recepció oficial

    L'alcaldessa amb els regidors i regidores de l'equip de govern en un moment de la recepció oficial