Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 29 d'abril

 

Què faig amb els residus? 

 

Vídeo: La recollida porta a porta

Vídeo resum d'uns 4 minuts de durada sobre la recollida selectiva porta a porta, en el que de manera breu es donen a conèixer les principals característiques dels sistema i els seus resultats.

 


Veure l'audiovisual (4 min.)
(versió català)
 
Veure l'audiovisual (4 min.)
(versión castellano)

 

 

Felicitats! El 2015 s’ha tornat a superar el 75% de recollida selectiva! Com a regal, podeu passar per l’Ajuntament a recollir un paquet de bosses compostables.

 

Recuperació 2015

 

 Aquest resultat està molt per sobre dels objectius marcats per les directives europees (50%) i pel Programa General de Gestió de Residus i Recursos de Catalunya (60%) pel 2020.

 

Aquest percentatge és de recollida selectiva bruta, que vol dir que no s’han descomptat aquells residus que estan mal separats. Com que encara ens queda camí en la millora de la qualitat de cada fracció, podeu passar per l’Ajuntament a buscar un paquet de bosses compostables per recollir la brossa orgànica. Les bosses compostables són la millor manera de recollir l’orgànica ja que les de plàstic suposen la presència d’impropis a la fracció orgànica.

 

Recollida porta a porta: orgànica i rebuig

Deixa els residus en una bossa dins el cubell marró, a la porta de casa teva, o dins el contenidor comunitari si vius en un habitatge plurifamiliar. Passaran a recollir l’orgànica o el rebuig, segons el calendari de recollida, a partir de les 22h.

  

 Calendari de recollida porta a porta

 

Els veïns d'habitatges plurifamiliars han de disposar de la clau per obrir el seu contenidor, d'ús exclusiu. Si no disposeu de la clau, pregunteu a l'Ajuntament 93 864 80 56.

 

Els bolquers i compreses són rebuig, però es poden treure també els dies de recollida de l’orgànica, en una bossa separada, identificada amb un adhesiu dels que se subministren a l'Ajuntament, al costat del cubell o del contenidor de residus orgànics. Els dijous es recullen conjuntament amb el rebuig.

 

Paper i cartró, vidre, envasos lleugers

S'han de llençar als contenidors de recollida selectiva que es troben a la via pública. El paper i el cartró, al blau. El vidre, al verd. Els envasos lleugers (llaunes, tetra-bricks, plàstics...), al groc.

 

Àrees d'emergència

Les àrees d’emergència són punts amb tots els contenidors de recollida selectiva (orgànica, envasos, paper/cartró, vidre i resta) per donar resposta a les necessitats de la població que excepcionalment no pot acollir-se a l’horari o al calendari de recollida porta a porta establert, per aquells que hagin generat en un moment puntual una gran quantitat de residus o ciutadans de segona residència. Les pots trobar a:

- c. Sta. Margarida de Boada Vell (davant de la deixalleria)

- c. Joan Maragall

- c. Nou (Can Riera)

- Camí Reial (Can Puig-Oriol)

- Pg. Carrerada (al costat de l'Espai Jove l'Escorxador)

A les àrees d’emergència no està permès deixar residus voluminosos, runes, restes vegetals o altres residus que s'hagin de portar a la deixalleria.

 

Restes de poda i jardins

 

Opció 1 – Porta-les a la Deixalleria Municipal

 

Opció 2 – Servei de recollida a domicili

Instruccinos recollida poda al domicili

La saca és d’ús exclusiu per a la recollida de restes de poda. Només es pot tenir a casa durant tres mesos.

 

Opció 3 – Recollida porta a porta de la brossa orgànica

Màxim dues bosses d'escombraries de mida tradicional. S'han de deixar al costat de la brossa orgànica. Es recull tots els dies de la setmana, excepte els dijous i els dissabtes, a partir de les 22h.

 

Residus voluminosos

Electrodomèstics, mobles i residus amb un volum superior a dues bosses.

 

Opció 1 – Deixalleria Municipal

 

Opció 2 – Recollida a domicili

Truca al 93.864.37.89

 

ATENCIÓ: No es poden abandonar al voltant dels contenidors de recollida selectiva i no es recullen amb la recollida porta a porta del rebuig.

 

Altres residus

Residus que no es poden classificar en cap de les categories anteriors. Especialment, aquells residus tòxics o altament contaminants.

 

Opció 1 – Deixalleria Municipal

 

Opció 2 – Deixalleria Mòbil

El tercer dissabte de cada mes (excepte a l'agost), a la plaça del Molí (zona del Mercat Setmanal), de 9 a 13h.

Tipus de residus: ferralla informàtica i petits electrodomèstics, olis minerals (cotxe), aerosols, fluorescents, piles, coles, pintures, dissolvents i vernissos, bateries, tóners, materials de neteja i desinfecció, mòbils, tèxtils i radiografies.

 

Opció 3 – Minideixalleries, contenidors d'oli domèstic i contenidors de roba

 

Minideixalleries: CD-DVD, cartutxos impressora, telèfons mòbils, piles i bateries de mòbils, bombetes de baix consum, bombetes tradicionals i halògens.
Es troben al costat de l'Edifici de Promoció Econòmica-DESOC (c. Folch i Torres 88-90), a la plaça Onze de Setembre i a la plaça del Molí.


Contenidors per a oli domèstic: Només cal acumular l'oli domèstic en una ampolla de plàstic, de 2 litres com a màxim, i abocar-la sencera i tapada al contenidor.
Es troben als següents indrets:
Carrer Major (Can Falguera) - Camí Reial (Carrer de Dalt) - Plaça del Molí (Pla de l'Alzina) - Carrer Padró (Centre) - Carrer Sant Joan (la Pedra Llarga) - Carrer Boters (Can Periquet) - Carrer Nou (Serra de Can Riera) - Carrer Sagrera (la Sagrera) - Carrer Tarragona (Montjuïc) - Camí de la Serra (Plegamans Sud)

 

Contenidors per a roba: Av. Catalunya (St. Genís) - C. Boters (Can Periquet) - C. Folch i Torres (pavelló) - C. Major (Can Falguera) - C. Nou (Can Riera) - C. Padró - C. Sagrera - C. St. Joan - C. Tarragona (Can Duran) - C. Víctor Català - Camí de la Serra (Plegamans Sud) - Camí Reial (Carrer de Dalt) - Rambla del Molí.